Hållbarhet

Credab leder vägen mot hållbar byggutveckling

Credab formar morgondagens byggande. För oss innebär hållbarhet att ta ansvar genom hela värdekedjan, skapa kundvärde och bidra till ett hållbart samhälle. Våra projekt har särskilt dedikerade resurser för att effektivt samarbeta med beställare, underentreprenörer och andra samarbetspartners, allt för att optimera resultatet med hållbarhet i fokus. Genom att arbeta nära dessa aktörer kan vi säkerställa att både ekonomiska och miljömässiga mål uppnås. Våra samarbetspartners värdesätter detta nära samarbete, där hållbarhet står i centrum redan från projektens första steg.

Vi på Credab ser positivt på de höjda miljökraven inom branschen och den snabba omställning som sker. Vi anser att detta stärker vår konkurrenskraft, särskilt genom vårt omfattande projektstöd och expertis inom miljöområdet. För oss är det viktigt att vara redo att möta framtidens hållbarhetsutmaningar, inklusive EU-taxonomin, CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) och klimatdeklarationer. Investering i kontinuerlig kompetensutveckling inom dessa områden är en nyckelstrategi för att vi ska ligga steget före. Vi vill att våra kunder, särskilt fastighetsägare, ska kunna lita på att Credab alltid levererar enligt branschens högsta standarder och krav.

Miljö och Klimat

En central del i vårt arbete är vår breda interna hållbarhetskompetens. Vi ser en ökande efterfrågan från våra kunder på miljöcertifieringar och högre hållbarhetskrav. Credab har djup expertis inom de ledande miljöcertifieringsstandarderna, såsom BREEAM, LEED, Miljöbyggnad, NollCO2, Svanen, WELL och Green Building.

För att uppnå våra mål om klimatneutralitet till 2045, krävs ett nära samarbete med kunder, leverantörer och branschkollegor. Vi ser redan nu en stor efterfrågan på klimatförbättrande åtgärder, vilket bådar gott för framtiden. En nyckelfaktor i detta arbete är återbruk och resurseffektivitet. I byggsektorn finns en enorm potential att reducera resursanvändningen genom att prioritera återbrukade material, särskilt i ombyggnads- och rivningsprojekt. På Credab arbetar vi aktivt med att identifiera och utnyttja möjligheterna för återbruk och skapar partnerskap med likasinnade aktörer.

Arbetsmiljö

Våra medarbetare är vår största tillgång, och deras kompetens och engagemang är avgörande för Credabs framgång. Vi strävar alltid efter att erbjuda säkra och trygga arbetsplatser fria från trakasserier, där alla medarbetare kan nå sin fulla potential. Hälsa och säkerhet är högsta prioritet, och vi arbetar utifrån en nollvision när det gäller arbetsplatsolyckor.

Säkerhetsarbetet på Credab bygger på ett förebyggande perspektiv, med tydliga rutiner för att identifiera och hantera risker. Vi fokuserar även på att bygga en stark säkerhetskultur, där våra medarbetare kontinuerligt utbildas i riskhantering och säkerhetsmedvetenhet.

Hållbarhetsstrategi

Vår hållbarhetsstrategi bygger på en kombination av tryggt och beprövat arbetssätt från tidigare projekt och nytänkande lösningar. Genom effektiva processer säkerställer vi att hållbarhet får den plats det förtjänar genom hela projektet, från anbud till produktion och slutleverans. Vi har stående forum där vi regelbundet följer upp miljö- och certifieringskrav genom alla projektfaser för att säkerställa ett integrerat hållbarhetsarbete. Vi ser också till att vår personal ständigt vidareutbildas, vilket stärker både ansvar och medvetenhet i varje projekt.

Säkerhetsarbetet på Credab bygger på ett förebyggande perspektiv, med tydliga rutiner för att identifiera och hantera risker. Vi fokuserar även på att bygga en stark säkerhetskultur, där våra medarbetare kontinuerligt utbildas i riskhantering och säkerhetsmedvetenhet.

Ansvarsfull byggprocess

Byggbranschens leverantörskedjor är ofta komplexa, särskilt när det gäller hållbarhetsfrågor som miljö, mänskliga rättigheter, arbetsvillkor och antikorruption. Credab deltar aktivt i arbetet med att förbättra rutiner för riskanalyser, kunskapsöverföring och ökad kontroll, både inom miljöområdet och socialt ansvarstagande. Vi arbetar med en transparent inköpsprocess, från materialval till socialt ansvarsfull produktion, och säkerställer genom vårt uppföljningsarbete att hållbarhetsperspektivet beaktas genom hela kedjan.

I våra projekt är hållbarhet ett centralt tema genom hela byggprocessen. Varje projekt har sina unika förutsättningar, men vår övertygelse är att en ansvarsfull inköpsstrategi spelar en avgörande roll för hållbarhetsarbetet. Genom noggrann planering och höga krav redan vid upphandling kan vi säkerställa att våra inköp, som utgör en stor del av projektens budget, görs på ett sätt som minimerar negativ påverkan på miljö och samhälle.

Likabehandling och diversitet

Vi på Credab anser att mångfald och jämställdhet är grundläggande för vår framgång. Alla våra arbetsplatser, både på byggplatser och kontor, ska vara inkluderande och trygga miljöer, där varje individ får möjlighet att utvecklas. Vi arbetar aktivt mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling, och våra rekryteringsprocesser är utformade för att främja mångfald.

Genom att erbjuda våra medarbetare möjlighet till balans mellan arbete och fritid, och genom att säkerställa att alla behandlas lika oavsett bakgrund, skapar vi en arbetsplats som attraherar och behåller de bästa talangerna inom branschen.

Begär en offert

Oavsett om det gäller nybyggnation, renovering eller totalentreprenad kan vi hjälpa dig att realisera era idéer. Fyll i formuläret nedan med information om ditt projekt, så återkommer vi med en offert.